Партія ГЕРБ випереджає соціалістів за три дні до виборів у Болгарії

Четвер, 23 березня 2017, 17:23

Правоцентристська партія Болгарії ГЕРБ трохи збільшила свій відрив від лівої Соціалістичної партії, свого головного політичного конкурента, за три дні до позачергових парламентських виборів.

Про свідчать дані соціологічного опитування Alpha Research, повідомляє Reuters.

ГЕРБ, яку очолює екс-прем'єр Бойко Борисов, бореться з соціалістами за право бути найбільшою партією в парламенті, але має перевагу всього у 2,6%, тож результат недільного голосування важко передбачити.

Опитування показало, що ГЕРБ готові підтримати  31,7 відсотка виборців, а соціалісти можуть розраховувати на 29,1 відсотка. Опитування проводилося з 20 по 22 березня серед 1033 людей.

Жоден з головних претендентів на перемогу, як очікується, не отримає абсолютної більшості, необхідної для одноосібного формування коаліції.

Представники ГЕРБ і соціалістів вже заявили, що не об’єднуватимуться для створення коаліції.

Підтримка ГЕРБ збільшилася на 0,2%  у порівняння з опитуванням минулого місяця. Підтримка соціалістів знизилася на 0,5 відсотка.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Болгарії Огнян Герджиков заявив, що він зробить все необхідне, щоб запобігти будь-яким спробам Туреччини впливати на вибори на користь політичної партії, яка представляє болгарських турків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.