Болгарські націоналісти протестують на турецькому кордоні перед виборами

Субота, 25 березня 2017, 17:04

Болгарські націоналісти продовжують свої акції протесту на турецькому кордоні проти болгарських громадян, які постійно проживають в Туреччині, але приїдуть голосувати на парламентських виборах у неділю.

Про це повідомляє Associated Press.

Між двома країнами в останні тижня зростає напруженість через відкриту підтримку Туреччини однієї з партій, яка представляє значну турецьку меншину у Болгарії.

Націоналісти заявили, що будуть залишатися на кордоні до виборів, щоб запобігти в'їзд в країну близько 50 000 осіб.

У п'ятницю протестувальники перекрили рух на кордоні вдруге на цьому тижні, змусивши пасажирів залишити свої автобуси і перетинати кордон пішки.

Пізніше в той же день уряд у Софії провів екстрену нарада і відправив загони поліції, щоб відкрити дорожній рух.

Протестувальники рушили в сторону дороги у суботу, але пообіцяли знову перекрити рух, якщо автобуси з виборцями продовжуватимуть прибувати.

Вони стверджують, що турецькі чиновники змушують експатріантів підтримувати про турецьку партію DOST, яка вперше бере участь у виборах, і, на думку націоналістів, може бути загрозою для болгарських інтересів.

Близько 10% з 7,2 млн. населення Болгарії мають турецьке походження або є мусульманами. Більше 300 тисяч з них живуть у сусідній Туреччині, але досі зберігають болгарський паспорт і мають право голосувати в Болгарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.