У Лондоні таксистів сервісу Uber зобов'язали складати тест з англійської мови

П'ятниця, 3 березня 2017, 15:03

Лондонський суд визнав правомірною вимогу організації Transport for London вимагати від водіїв сервісу Uber  із замовлення таксі складати тест на знання англійської мови.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначимо, що організація Transport for London є місцевим органом управління, який відповідальний за транспортну систему у Лондоні.

Повідомляється, що компанія Uber програла в суді першої інстанції, а це означає, що у Лондоні всі водії даного сервісу із замовлення таксі повинні скласти письмовий тест на знання англійської мови, в тому числі написати коротке есе.

Суддя визнав, що таке рішення може коштувати столиці Британії 40 тисяч таксистів протягом трьох років, але, за його словами, в організації Transport for London не було іншого варіанту, який був би менш суворими.

В організації Transport for London стверджують, що такі вимоги є життєво необхідні для забезпечення безпеки пасажирів та підвищення стандартів.

Том Де-ла-Маре, який представляв компанію та водіїв (угорця, болгарина та пакистанця) заявив, що вимоги щодо мови призведуть до того, що 70 тисяч заявників не отримають ліцензію протягом найближчих трьох років.

Американська компанія Uber заявила, що буде оскаржувати дане рішення.

Як відомо, американська компанія Uber створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Додаток доступний у 528 містах по всьому світу.

Нагадаємо, нещодвно французький бізнесмен подав в суд на компанію Uber після того, як через помилку в додатку з виклику таксі його дружина виявила, що він регулярно їздить до коханки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.