Туск підтримав реформи в Україні та зближення з ЄС

Четвер, 30 березня 2017, 13:14

Президент Європейської ради Дональд Туск висловився на підтримку українських реформ та подальше зближення України та ЄС.

Про це він заяви під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Європейської ради Дональдом Туском під час робочого візиту до Мальти", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що Дональд Туск підтримав курс українських реформ та висловився за подальше зближення України з Євросоюзом.

У свою чергу Петро Порошенко привітав Дональда Туска з переобранням на посаду президента Європейської ради і висловив впевненість, що він і надалі буде активно підтримувати Україну.

"Лідери обговорили останні події на Донбасі і засудили дії Росії, спрямовані на порушення Мінських домовленостей та підрив мирного процесу. Співрозмовники підтвердили важливість збереження санкцій Європейського Союзу проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи Крим", – відзначає прес-служба президента України.

Також у прес-службі додали, що президенти висловили сподівання на якнайшвидше завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також запровадження безвізового режиму для громадян України.

Окрім того, під час зустрічі Петро Порошенко та Дональд Туск також обговорили підготовку до наступного Саміту Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.