ІДІЛ взяла відповідальність за теракт у лікарні Кабула, триває спецоперація

Середа, 8 березня 2017, 13:04

Терористична група "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад на військовий госпіталь в афганській столиці Кабулі.

Про це повідомляє Reuters.

Атака почалася близько 9 години ранку, коли терорист-смертник підірвав себе поблизу входу до госпіталю, а троє нападників, застосувавши автоматичну зброю і ручні гранати, увійшли в будівлю і зайняли верхні поверхи лікарні.

Сили безпеки перекрили район навколо лікарні, поруч із жвавою транспортною розв'язкою, і бійці спецназу спустилися на дах будинку з вертольотів.

фото - ЕРА

Прес-секретар Міністерства оборони повідомив, що один із нападників був убитий, а ще двоє ведуть стрільбу по силовиках. Під час перестрілки загинув один афганський військовий, ще троє були поранені.

У Міністерстві охорони здоров'я сказали, що в результаті нападу загинули щонайменше троє людей і понад 60 отримали поранення.

Прес-секретар угруповання "Талібан" заперечив свою причетність, заявивши, що рух  "ніяк не пов'язаний із нападом".

Наближене до бойовиків інформаційне агентство Amaq заявило, що члени ІДІЛ здійснили напад на госпіталь. Минулого року бойовики ІДІЛ здійснили кілька гучних нападів на цивільні об'єкти у Кабулі.

Напад на лікарню, яка знаходиться через дорогу від посольства США, підкреслює попередження урядових чиновників, що в цьому році кількість терактів у Кабулі, ймовірно, збільшиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.