Європарламент покарає Корвіна-Мікке, що відзначився сексистською заявою

Четвер, 9 березня 2017, 13:45

Лідери політичних груп Європарламенту вирішили накласти санкції на євродепутата від Польщі Януша Корвіна-Мікке, який минулого тижня відзначився сексистською заявою.

Про це йдеться у повідомленні політичної групи Прогресивний альянс соціалістів і демократів у Європарламенті, за чиїм запитом і будуть накладені санкції.

"Ми вітаємо рішення президента Європарламенту Антоніо Таяні, який погодився з нашим проханням накласти санкції на депутата Корвіна-Мікке через його ганебні коментарі щодо гендерної рівності на засіданні минулого тижня", - заявив глава політичної групи Джанні Піттелла.

В чому полягатимуть санкції Європарламенту, не уточнюється.

Нагадаємо, минулого тижня Януш Корвін-Мікке під час виступу на засіданні ЄП заявив, що жінки повинні заробляти менше, ніж чоловіки.

"Звісно ж, жінки повинні заробляти менше за чоловіків, бо вони слабші, менші, менш розумні. Вони повинні заробляти менше", - сказав він.

Раніше цей євродепутат вже відзначався низкою скандальних заяв і вчинків.

Зокрема, Корвін-Мікке заявив, що Україна є "справжньою загрозою для поляків", в той час як Росія є природним союзником Польщі.

Наприкінці 2015 року він прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів євродепутат вирушив через Москву. У зв’язку з цим ГПУ відкрила проти нього провадження.

Крім того, під час виступу проти запровадження єдиного квитка для подорожей країнами Європи Корвін-Мікке завершив свою промову нацистським привітанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.