Опозиція Албанії погрожує зірвати місцеві вибори у травні

Понеділок, 10 квітня 2017, 15:01

Опозиційні партії Албанії заявили про намір провести національну акцію протесту 7 травня в день проведення місцевих виборів у місті Кавайя на заході країни, і зірвати голосування.

Про це повідомляє Associated Press.

Головна опозиційна Демократична партія заявила, що не буде реєструватися у Центральній виборчій комісії, таким чином, бойкотуючи вибори в Кавайі.

Демпартія також погрожує бойкотувати національні парламентські вибори 18 червня, якщо нинішній коаліційний уряд не пообіцяє створити тимчасовий уряд, який поведе країну на вибори.

Опозиція не вірить, що нинішній уряд проведе вибори за законом і заявляє, влада буде маніпулювати голосуванням, купуючи бюлетенів з гроші від продажу наркотиків.

З середини лютого представники опозиції заблокували Центральний бульвар у столиці країни Тирані. Також опозиція бойкотує парламент, запобігаючи початку судової реформи, яка дозволила б Албанія почати переговори про вступ у Європейський Союз.

У вівторок парламент збереться на позачергове засідання, щоб обрати членів комісій для оцінки професійної підготовки близько 800 суддів і прокурорів.

Опозиція не буде брати участь у засіданні, звинувачуючи уряд у зміні домовленості, досягнутої в минулому році щодо судової реформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.