Албанці заблокували понад 60 автобусів з сербами, що їхали до Косова агітувати за Вучича

фото
Середа, 29 березня 2017, 14:04

Понад 60 автобусів із сербами, які мали взяти участь у мітингу на підтримку кандидата у президенти і чинного прем’єра Александара Вучича у місті Лепосавич в Косові, були заблоковані місцевими албанцями або поліцією.

Про це повідомляє портал B92.

За даними місцевого відділення Сербської прогресивної партії, до якої належить Вучич, на мітинг в Лепосавичі мали приїхати близько 3 тисяч сербів.

Однак дороги виявилися заблокованими біля міст Ново Брдо, Веліка Хоца, Стрпце і Гораздевач.

 

На окремих дорогах встановили барикади, подекуди шлях перегородила важка техніка.

Згідно з неофіційною інформацією, яку повідомляють з місця блокування, деякі автобуси були зупинені косовськими поліцейськими, деякі – звичайними косовцями на власних автомобілях, деякі –  спецпризначенцями.

 

Повідомляється також про випадки нападів на автобуси. Зокрема, учасники радикального албанського руху "Самовизначення" закидали автобуси камінням в містечку Лабляне.

Як повідомлялося, напередодні уряд Косово схвалив запит сербського прем'єр-міністра Александара Вучича відвідати Лепосавич - північний муніципалітет з сербською більшістю, в рамках президентської кампанії у Сербії.

Однак влада Косова заборонила приєднатися до Вучича сербському міністру оборони Зорану Джорджевічу і міністру внутрішніх справ Небойші Стефановичу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.