Головна опозиційна партія Туреччини вимагає анулювати результати референдуму

Вівторок, 18 квітня 2017, 13:57

Головна опозиційна турецька партія у вівторок офіційно подасть до Центрвиборчкому вимогу визнати недійсними результати референдуму про надання президенту Туреччини нових повноважень.

Про це повідомляє AFP.

Республіканська народна партія Туреччини (CHP) вважає, що під час референдуму мали місце серйозні порушення і сьогодні заступник голови партії Бюлент Тезджан подасть офіційну заяву.

Опозиція особливо наголошує на тому, що виборчком в останню хвилину прийняв виборчі документи у конвертах без офіційного штампа.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, який входить до правлячої Партії справедливості і розвитку, сказав, що "кожен повинен поважати результати, включаючи головну опозиційну партію".

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

За внесення до конституції поправок проголосували 51,41% виборців.

Європейські спостерігачі заявили, що референдум про внесення змін до конституції у Туреччині не відповідав демократичним стандартам, які унормовують Рада Європи та ОБСЄ. 

Вони наголосили, що обидві сторони кампанії не мали рівних можливостей у висвітленні своїх позицій.

Ердоган заявив, що йому все одно, що думає Європа про голосування на референдумі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.