Прокуратура Німеччини підтвердила затримання росіянина за підозрою у нападі в Дортмунді

П'ятниця, 21 квітня 2017, 09:53

Прокуратура Німеччини підтвердила факт затримання 28-річного чоловіка, який має громадянство Німеччини та Росії, за підозрою у скоєнні нападу на гравців німецького футбольного клубу "Боруссія" в Дортмунді.

Про це йдеться у заяві Генпрокуратури Німеччини.

У прокуратурі повідомили про затримання 28-річного чоловіка співробітниками федеральної поліції у районі Тюбінгена. Затриманий підозрюється у скоєнні нападу на команду футбольного клубу "Боруссія" в Дортмунді 11 квітня 2017 року.

За даними прокуратури, затриманий Сергій В. перед нападом купив через інтернет 15 тисяч сертифікатів "Боруссії". Акції були куплені через IP-адресу готелю L"Arrivée, де також зупинялася команда цього футбольного клубу.

Повідомляється, що в разі значного падіння вартості акцій підозрюваний міг заробити велику суму.

"Значного падіння в ціні можна було б очікувати в результаті нападу, поранення гравців або смерті когось із гравців", - повідомили у прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що у п’ятницю вранці поліція Німеччини затримала у федеральній землі Баден-Вюртемберг 28-річного вихідця з Росії Сергія В., який є ймовірним учасником нападу поблизу біля автобуса німецького футбольного клубу "Боруссія".

Нагадаємо, 11 квітня біля автобуса німецького футбольного клубу "Боруссія" сталося три вибухи, коли він від'їжджав від готелю напередодні матчу Лігі чемпіонів.

Згодом на місці вибухів знайшли записку, в якій невідомий бере на себе відповідальність за подію.

Генеральна прокуратура Німеччини кваліфікувала вибухи, що сталися у Дортмунді, як теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.