Мальта пропонує нове рішення міграційної кризи у ЄС

Понеділок, 24 квітня 2017, 16:42

Уряди країн ЄС можуть отримати по 60 000 євро на кожного шукача притулку, якщо кількість мігрантів в рамках квот буде перевищена, або ж заплатити цю суму за кожного мігранта, якщо не будуть виконані зобов'язання щодо квот.

Таке рішення було запропоновано Мальтою, яка головує зараз в Раді ЄС, передає Reuters.

Повідомляється, що пропозиція від Мальти, яка головує в Раді ЄС, буде обговорюватися представниками країн ЄС у Брюсселі в середу.

"Крихітна Мальта, куди мігранти прибувають після перетину Середземного моря, сподівається вплинути на країни Східної Європи щодо їхньої відмови приймати прохачів притулку в рамках системи, яка спрямована на зменшення тиску на південні держави", - зазначає агентство.

Згідно із пропозицією Мальти, країни ЄС будуть зобов'язані реалізувати як мінімум половину своєї квоти та вирішити ситуацію щодо другої половини квот, надавши допомогу: гроші чи персонал, щоб допомогти з перевіркою осіб, які прибувають в південні держави.

Повідомляється, країни, де кількість мігрантів в рамках квот буде перевищена, будуть отримувати 60 000 євро за додаткову людину на п'ять років. А ті, хто візьме меншу кількість, ніж вони зобов'язані в рамках квот, будуть платити ту ж суму за кожного прохача притулку, якого вони не приймуть.

Раніше повідомлялося, що європейські країни прийняли менш як 10% зі 160 тисяч біженців, яких вони обіцяли переселити з таборів у Італії та Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.