Орбан: Угорщина не має проблем з ЄС, наша проблема - Сорос

Четвер, 27 квітня 2017, 09:46

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що він відданий ЄС, і звинуватив американського мільярдера Джорджа Сороса в "атаці" на країну.

Про це повідомляє Euractiv.

Орбан виступив перед Європейським парламентом, захищаючи угорський закон про освіту, який загрожує закриттям університету в Будапешті, заснованим американським філантропом.

"Ми не настільки великі й могутні, як ви, і не такі великі й могутні, як Джордж Сорос, американський фінансовий спекулянт, який атакував Угорщину", - сказав Орбан євродепутатам.

За його словами, Сорос "знищив життя мільйонів європейців через свої фінансові спекуляції" і "є відкритим ворогом євро".

Орбан також зазначив, що Сорос є прихильником масової міграції і заявляв, що Європа повинна приймати по одному мільйону іммігрантів на рік.

Нагадаємо, 26 квітня Єврокомісія відкрила провадження проти Угорщини через нещодавно прийнятий у країні закон про освіту, який, зокрема, загрожує закриттям Центральноєвропейського університету в Будапешті.

Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.

Новий закон про вищу освіту набуде чинності в жовтні. Президент Центральноєвропейського університету заявив, що в цьому разі учбовий заклад не зможе приймати студентів  після 1 січня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.