У РФ затримали підозрюваного в організації спроби путчу в Чорногорії

Вівторок, 4 квітня 2017, 08:46

Один з підозрюваних в причетності до організації спроби державного перевороту в Чорногорії 16 жовтня минулого року був заарештований в Росії.

Про це повідомляє чорногорський сайт RTCG.

Підозрюваний Ананіє Нікіч був затриманий на підставі ордера, виданого національним бюро чорногорського Інтерполу. Чорногорська поліція повідомила, що Нікіч був затриманий 2 квітня в Ростовській області.

"На затримання Нікіча був виданий міжнародний ордер на арешт на підставі постанови Верховного суду в Подгориці, за підозрою в скоєнні кримінального злочину – створення злочинної організації. Підозрюваний був затриманий для того, щоб забезпечити його присутність для цілей кримінального переслідування у зв'язку з цим злочином", - повідомили в поліції.

Нікіча мають невдовзі доставити до суду, після чого буде вирішуватися питання про його екстрадицію.

Чорногорські правоохоронці вважають, що Нікіч був частиною логістичної мережі, яка 16 жовтня минулого року брала участь в підготовці терористичних актів в Подгориці. За даними слідства, Нікіч залишив Чорногорію 9 листопада минулого року.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.