Колишній дипломат РФ є головним організатором заколоту в Чорногорії – свідки

Вівторок, 21 березня 2017, 08:03

Один з фігурантів справи щодо розслідування спроби перевороту в Чорногорії в жовтні минулого року Олександр Сінделіч заявив, що його завербував Едуард Шишмаков, колишній російський дипломат та агент ГРУ РФ.

Про це пише Vijesti.

За словами Сінделіча, Едуард ("Еді") Шишмаков організував  групу з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016-го року повинні були здійснити переворот в країні, арештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

За словами Сінделіча, причетним до перевороту є і опозиційний "Демократичний фронт" Чорногорії, проте, ключовою фігурою і основним фінансовим донором заколотників був саме "Еді" Шишмаков.

Також Сінделіч стверджує, що протягом минулого року кілька разів таємно зустрічався з Шишмаковим у Москві, де отримував інструкції, як не тільки організувати групу, але і закупівлю зброї та обмундирування.

Відзначимо, як пише видання, адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що покази Сінделіча є "фантастичними і нелогічними".

Також варто додати, Сінделіч повідомив про те, що знає Шишмакова з 2014 року, тоді Шишмаков був представлений йому в якості "благодійника".

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: