Перемовник ЄС по Brexit пообіцяв Ірландії вирішити питання з кордоном

Четвер, 11 травня 2017, 14:28

Євросоюз захистить інтереси Ірландії, зокрема, питання ірландського кордону, на майбутніх переговорах щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Про це заявив перемовник ЄС по Brexit Мішель Барньє, виступаючи перед обома палатами ірландського парламенту, повідомляє Reuters.

"Я хочу запевнити ірландців: на цих переговорах інтерес Ірландії буде інтересом Євросоюзу... Brexit змінює зовнішні кордони ЄС. Я буду працювати з вами, щоб уникнути "жорсткого кордону", зазначив Барньє.

"Я прекрасно розумію, що деякі держави-члени постраждають більше за інших", - сказав Барньє, коментуючи майбутній вихід Сполученого Королівства з ЄС.

Ірландія – єдина країна ЄС, що має сухопутний кордон з Великою Британією. Вважається, що Ірландія зазнає чи на не найбільших збитків серед країн ЄС після того, як її найбільший сусід вийде з блоку.

Як раніше повідомлялося, переговори Європейського Союзу і Великої Британії щодо виходу Сполученого Королівства зі складу блоку почнуться з питань, які стосуються права громадян, фінансів і кордонів Ірландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.