Трамп знову нагадав членам НАТО про фінансові зобов'язання

Четвер, 25 травня 2017, 18:11

Президент США Дональд Трамп знову нагадав про фінансові зобов'язання країн-членів Альянсу, зокрема про витрати на оборону на рівні 2% ВВП.

Про це Трамп заявив в присутності колег-лідерів перед початком зустрічі членів НАТО.

"Члени НАТО мають нарешті робити свій внесок та виконувати свої фінансові зобов'язання. 23 з 28 членів НАТО досі не виконують те, що мають виконувати, не платять те, що мають платити за свою оборону. І це несправедливо стосовно платників податків - громадян США", - заявив він.

Трамп також нагадав, що "минулого року США витратили на борону найбільше, ніж всі інші члени НАТО разом".

"Якби всі члени НАТО витрачали 2% ВВП на оборону минулого року, то ми б мали 119 млрд доларів на нашу колективну безпеку", - додав він.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що НАТО застаріле і коштує США надто дорого. Згодом президент США заявив, що вже не вважає союз НАТО застарілим, проте вважає, що члени НАТО мають платити "справедливу частку" військових витрат - 2% ВВП на оборону.

Як відомо, витрати на оборону європейських країн НАТО у 2016 році збільшилися у порівнянні з попереднім роком, проте ще далекі від задекларованого рівня 2% ВВП – на такий рівень вийшли лише чотири країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.