Мер Парижа хоче заборонити фестиваль темношкірих феміністок через дискримінацію "білих"

Понеділок, 29 травня 2017, 15:13

Мер Парижа Анн Ідальго закликає заборонити проведення фестивалю темношкірих феміністок у столиці Франції, куди заборонено приходити "білошкірим" людям.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Войовничий афро-феміністський" фестиваль або ж "Nyansapo Festival", як зазначено в його описі, має відбутися з 28 по 30 липня.

Повідомляється, що організатори фестивалю вирішили створити велику зону лише для "чорношкірих жінок" та зону лише "для чорношкірих людей". Окрему частину простору буде відведено для усіх інших.

Мер Парижа у своєму Twitter рішуче засудила проведення такого заходу, заявивши, що залишає за собою право переслідувати організаторів заходу за законом про дискримінацію.

Антирасистська організація SOS Racisme підтримала мера, назвавши такий захід "помилкою, навіть огидним, тому що він "насолоджується" етнічним поділом, в той час як антирасизм - це рух, який прагне вийти за межі раси".

Міжнародна ліга проти расизму і антисемітизму заявила, що "Роза Паркс (американська громадська діячка за рівні права. - Ред.) перевернулася б у своїй могилі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: