Прем'єр Чорногорії розчарований небаченим примітивізмом дій Москви

Середа, 31 травня 2017, 18:44

Ставлення Москви до Чорногорії розчаровує, її дії характеризуються небаченим примітивізмом і мають деструктивний характер.

Про це заявив прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович, повідомляє портал CDM.me.

"Чорногорія проходить процес розвитку демократії, але нас розчаровує таке ставлення (Росії – ред.) до нашої країни. Дивує небачений рівень деструктивності і примітивізму цього режиму" - сказав Маркович, коментуючи депортацію Росією чорногорського депутата.

Прокоментував він і інформацію про "чорний список" чорногорських політиків, щодо яких Росія ввела заборону на в’їзд.

За словами Марковича, достеменно невідомо, хто перебуває у списку, однак, як зазначив він, "це їх звична практика".

Раніше чорногорські ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович, голова парламенту Іван Брайовіч і президент Демократичної партії соціалістів Міло Джуканович потрапили до "чорного списку" громадян, яким заборонений в'їзд в Росію. У списку також всі депутати, які голосували за протокол про вступ Чорногорії до НАТО. Загалом список складається із щонайменше 70 прізвищ.

Повідомлялося, що чорногорська сторона має намір направити запит до МЗС РФ для отримання списку небажаних осіб, з тим щоб уникнути ситуації, яка сталася з депутатом Міодрагом Вуковичем, якого нещодавно затримали в московському аеропорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.