Банки знову відмовились дати Ле Пен кредити на вибори

Четвер, 1 червня 2017, 16:31

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен запустила сайт, на якому збирає гроші на фінансування парламентської передвиборчої кампанії. Жоден французький та іноземний банк не погодився надати кредит її партії.

Про це повідомляє RFI.

"Я запускаю сайт, який називається "Патріотична позика", щоб попросити у всіх наших виборців позичити нам гроші, щоб ми змогли профінансувати парламентські вибори, тому що нам знову відмовили всі банки", - заявила Ле Пен.

На сайті, запущеному Марін Ле Пен, пояснено, що "Національний фронт" зіштовхнувся з "украй несправедливою ситуацією фінансування політичних партій".

Щоб залучити потенційних кредиторів, "Національний фронт" пропонує "вкрай вигідну ставку по кредиту: 3% річних".

Найщедрішим кредиторам пропонують "ексклюзивні пропозиції". Хто позичить "Нацфронту" понад 15 тисяч євро, отримає запрошення на захід у присутності Марін Ле Пен. Хто готовий позичити ультраправим понад 75 тисяч євро, зможе повечеряти з лідеркою партії.

Нагадаємо, раніше банки Франції відмовилися кредитувати президентську передвиборчу кампанію Ле Пен.

У 2014 році Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 млн євро для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку. Глава ультраправих тоді пояснила, що звернулася за кредитом до російського банку, оскільки французькі їй відмовили.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.