Трамп відтермінував перенесення посольства США в Єрусалим

Четвер, 1 червня 2017, 17:38

Президент Дональд Трамп вирішив не переносити посольство США в Ізраїлі в Єрусалим, підписавши меморандум, згідно з яким дипломатична місія залишатиметься в Тель-Авіві ще щонайменше півроку.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Президент Трамп схвалив це рішення, щоб збільшити шанси на успішне проведення переговорів між Ізраїлем та палестинцями, виконуючи його зобов'язання захищати інтереси національної безпеки Америки", - йдеться в заяві Білого дому.

Втім, у адміністрації Дональда Трампа наголошують, що президент готовий до перенесення посольства у майбутньому.

"Але оскільки він неодноразово заявляв про свій намір перенести посольство, питання полягає не в тому, що це відбувається, питання у тому, коли".

Конгрес США ще в 2000 році ухвалив рішення щодо переносу посольства в Єрусалим, однак уряд США постійно відкладає виконання рішення.

Ізраїль та Палестинська автономія офіційно вважають Єрусалим своєю столицею й не визнають таке право за іншою стороною, хоча ізраїльський суверенітет над східною частиною міста не визнаний ні ООН, ні значною частиною міжнародного співтовариства, а органи влади Палестинської автономії взагалі ніколи не перебували в Єрусалимі.

Майже всі держави розміщають свої посольства в районі Великого Тель-Авіва, за винятком Болівії й Парагваю, чиї посольства розташовуються в околицях Єрусалима.

Під час передвиборної кампанії Дональд Трамп активно виступав за перенесення диппредставництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: