Трамп вперше зібрав уряд, зустріч викликала глузування і подив

відео
Вівторок, 13 червня 2017, 15:46

Президент США Дональд Трампа вперше з моменту інавгурації провів засідання уряду в повному складі, яке пройшло у незвичній манері, викликавши глузування опонентів і подив ЗМІ.

Про це повідомляє CNN.

Керівники органів виконавчої влади хвалили роботу адміністрації Трампа за останні п'ять місяців, в той час як сам президент переважно слухав чиновників.

Американські ЗМІ відзначають, що така манера проведення засідань м'яко кажучи нетипова. Як правило, зустріч уряду починається з коротких зауважень президента, а потім детальніше обговорення проходить за зачиненими дверима.

Трамп на початку засідання виголосив довгу промову про свою роботу за останні місяці, після чого кожен керівник міністерства мав дати власну оцінку роботі адміністрації.

ЗМІ відзначають, що Трамп хвалив роботу своєї адміністрації попри те, що він не має яких-небудь істотних законодавчих досягнень, а деякі з його головних пунктів порядку денного застрягли в судах.

Першим говорив віце-президент Майк Пенс: "Це найбільша честь в моєму житті служити в якості віце-президента у президента, який тримає своє слово перед американським народом".

Потім виступив генеральний прокурор Джефф Сешнс, який також заявив, що для нього "велика честь служити на цій посаді". Згодом практично кожен керівник відомства описував в захоплених висловах свою роботу з адміністрацією Трампа.

Така манера проведення засідання уряду не залишилася поза увагою конкуретнів партії Трампа.

Сенатор-демократ Чак Шумер виклав пародійне відео, в якому він сидить за столом зі своїми співробітниками, які по черзі говорять йому компліменти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.