У Латвії побоюються провокацій проти солдатів НАТО

Понеділок, 19 червня 2017, 10:01

У Латвії можливі провокації проти військовослужбовців багатонаціонального батальйону НАТО.

Про це заявив Латвійському радіо командувач Національними збройними силами Латвії Леонід Калниньш, повідомляє портал Delfi.

У зв'язку з цим збройні сили Латвії провело переговори з усіма представленими в батальйоні країнами про те, що потрібно бути готовими до провокацій і реакція на них повинна бути спокійною. Це питання обговорювалося також і з самим солдатами.

Міністр оборони Латвії Раймонд Раймондс Берґманіс також заявив, що для побоювань з приводу провокацій є підстави, якщо судити з досвіду Литви, куди військовослужбовці НАТО вже прибули. Наприклад, в Литві поширювалися неправдиві повідомлення про те, що натовські солдати нібито зґвалтували місцеву дівчину.

Калниньш зазначив, що контакти службовців батальйону з місцевими жителями будуть великими, тому що їм необхідно виходити за межі бази, щоб вчитися успішно захистити країну. Командувач зазначив, що на останніх великих військових навчаннях інцидентів було порівняно мало, і армія вже домовилася з жителями про компенсації.

Калниньш нагадав, що батальйон під керівництвом Канади буде перебувати в Латвії принаймні три роки, а його чисельність істотно не змінюватися. Велику частину часу солдати будуть присвячувати навчанню в польових умовах.

В понеділок, 19 червня, на військовій базі в Латвії відбудеться урочиста зустріч багатонаціонального батальйону НАТО, в якій візьмуть участь президент Латвії Раймонд Вейоніс, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, міністр оборони Раймонд Бергманіс, міністр оборони Канади Хардж Саджан і інші офіційні особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.