Росія оскаржить рішення ЄСПЛ щодо "пропаганди гомосексуалізму"

Вівторок, 20 червня 2017, 14:30

Міністерство юстиції Росії протягом трьох місяців оскаржить рішення Європейського суду з прав людини, який визнав дискримінаційним російський закон "про заборону гей-пропаганди" серед неповнолітніх.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу Мін’юсту РФ.

"Протягом трьох місяців Мін'юст Росії спільно з компетентними органами державної влади організує підготовку правової позиції Російської Федерації з метою оскарження відповідної постанови на розгляд Великої палати ЄСПЛ", - підкреслили в міністерстві.

У Мін'юсті пояснили, що не згодні з висновками ЄСПЛ про конвенційні порушення, аргументувавши це тим, що "положення ряду регіональних законів про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх не суперечили міжнародній практиці і були спрямовані виключно на захист моральності і здоров'я дітей".

В Мін’юсті стверджують, що законодавчі акти не встановлювали жодних заходів, спрямованих на заборону гомосексуалізму або його офіційний осуд та не містили ознак дискримінації.

Нагадаємо, у вівторок, 20 червня, Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення у справі "Баєв та інші проти Росії", в якому визнав проблему системної дискримінації в Російській федерації.

Суд визнав порушення Росією статті 10 ("свобода вираження поглядів") Європейської конвенції з прав людини та порушення статті 14 ("заборона дискримінації") у поєднанні зі статтею 10 Конвенції.

Відповідно до рішення ЄСПЛ, Росія повинна виплатити трьом заявникам понад 49 тисяч євро, а також відшкодувати суми, які вони витратили на судові витрати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.