У Німеччині звинуваченого у "справі Лізи" засудили до умовного строку

Вівторок, 20 червня 2017, 14:39

24-річному громадянину Німеччини винесли вирок у так званій справі Лізи.

Таке рішення виніс суд берлінського району Тіргартен, повідомляє Deutsche Welle.

Звинувачений в тяжкому сексуальному насильстві над неповнолітньою чоловік був засуджений до одного року і дев'яти місяців позбавлення волі умовно, а також до грошового штрафу в 3000 євро, який він зобов'язаний перерахувати до фонду допомоги жертвам насильства.

Крім того, чоловік визнаний винним у виготовленні порнографії, оскільки він зробив відеозапис сексуальної сцени на мобільний телефон.

Підсудний повністю визнав свою провину, тому "дівчинка Ліза" на процесі не виступала, хоча була запрошена в якості свідка і перебувала в будівлі суду.

Суд підкреслив, що, хоча сексуальні дії відбулися за взаємної згоди, в той момент жертва ще не досягла "віку згоди". У Німеччині будь-які сексуальні контакти з особами, які не досягли 14 років, вважаються сексуальним насильством над дітьми і переслідуються законом.

Нагадаємо, на початку минулого року вибухнув скандал,я кий призвів до загострення німецько-російських відносин, пов’язаний з історією про викрадення і зґвалтування у Берліні неповнолітньої дівчинки Лізи з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували мігранти з країн Близького Сходу.

Тоді Росія використала інформацію у пропагандистських цілях, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив владу Німеччини у замовчуванні цієї історії.

Пізніше поліція Берліна заявила, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Втім, тоді прокуратура продовжила розслідування щодо двох чоловіків турецького походження через підозру у сексуальному насильстві щодо дитини.

Їх підозрювали у тому, що вони мали сексуальні зв'язки з Лізою до її зникнення 11 січня 2016 року.

Слідчі вважають, що до того моменту дівчина була знайома з чоловіками вже більше місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.