Хорватія не буде виконувати рішення Гааги у територіальному спорі зі Словенією

Четвер, 29 червня 2017, 19:03

Хорватія заявила, що не буде виконувати рішення Арбітражного суду в Гаазі щодо спору зі Словенією довкола морського кордону у Піранській затоці.

Про це йдеться у заяві хорватського уряду.

"Що стосується арбітражного рішення, винесеного сьогодні в арбітражному процесі, з якого Хорватія вийшла через неправомірні дії Республіки Словенія, уряд Хорватії заявляє наступне: Республіка Хорватія не вважає себе зобов'язаною щодо даного арбітражного рішення, і Республіка Хорватія не буде виконувати його", - йдеться у заяві.

В уряді заявили, що Хорватія не приймає результати скомпрометованого арбітражного процесу.

Як відомо, у 2015 році Хорватія вийшла з договору про арбітраж, звинувативши Словенію у грубому порушенні судового процесу. Причиною стало оприлюднення аудіозаписів розмов між членом арбітражного суду від Словенії та представником МЗС Словенії. Вони обговорювали, як вплинути на рішення суду на користь своєї країни.

"Хорватія сподівається, що Словенія не буде приймати односторонніх заходів щодо зміни існуючого стану спільного державного кордону", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення щодо спору між Хорватією та Словенією довкола морського кордону у Піранській затоці на півночі Адріатичного моря, який ведеться з 1991 року. Суд віддав Словенії близько 75% вод Піранської затоки, як того і просила Любляна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.