Суд ЄС залишив ХАМАС у списку терористів

Середа, 26 липня 2017, 11:49

Суд Євросоюзу прийняв рішення про те, що палестинський ісламістський рух ХАМАС повинен залишитися в європейському чорному списку тероризму, передавши справу до суду нижчої інстанції.

Про це повідомляє AFP.

Судді відхилили думку Європейського суду загальної юрисдикції від 2014 року, згідно з яким країни ЄС не мали достатніх доказів для того, щоб підтримувати блокування активів та заборони на поїздки до членів ХАМАСу.

Суд загальної юрисдикції визнав, що рішення про внесення ХАМАСу до списку більше був засноване на звітах ЗМІ та Інтернету, ніж на твердих юридичних аргументах.

Проте суддя Європейського суду в Люксембурзі заявив, що Суд загальної юрисдикції "зробив помилку в законі", і тепер йому доведеться знову розглянути справу.

ЄС запровадив заборону на подорожі та заморожування активів для членів ХАМАСу, який контролює Сектор Газа, після терористичних нападів "Аль-Каїди" 11 вересня 2001 року на Нью-Йорк і Вашингтон.

ХАМАС висловився проти санкцій з самого початку, стверджуючи, що це законно обраний уряд, і тому він має право проводити військові операції проти Ізраїлю.

В той же час, Суд ЄС підтвердив висновок суду загальної юрисдикції про те, що збройне формування  зі Шрі-Ланки під назвою "Тамільські тигри" необхідно виключити з європейського списку терористів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: