Генсек НАТО заявив про цінність досвіду України у протистоянні самовпевненій Росії

П'ятниця, 7 липня 2017, 20:28

НАТО високо цінує і прагне використати для зміцнення власної безпеки та оборони досвід України, набутий у протистоянні російській агресії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми дуже зацікавлені в обміні інформацією, вивченні українського досвіду. Тому й наше партнерство є, так би мовити, вулицею із двостороннім рухом. НАТО надає допомогу Україні, але також визнає і дуже вдячне за підтримку з боку держави. Це є взаємовигідне співробітництво і партнерство для України і для усіх 29 союзників", - сказав він.

Генсек зазначив, що досвід України є важливим у питанні відповіді "все більше і більше самовпевненій" Росії, яка несе відповідальність за агресивні дії проти України та за нелегальну анексію Криму.

"Отже, це важливо не лише для України – відповідати на ці агресивні дії – але й для усієї Європи і НАТО. Ми добре усвідомлюємо те, що відповідь України на агресивні дії Росії на сході країни, на Донбасі та у Криму, є важливою для усього Альянсу, для усіх союзників по НАТО", - заявив Столтенберг.

За словами генсека, в НАТО також високо оцінюють можливість діяти разом з Україною, щоб покращити ефективність протидії гібридній війни та кіберзагрозам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.