Британія та ЄС домовляться про виплату за Brexit не раніше жовтня – Девіс

Вівторок, 15 серпня 2017, 14:26

Велика Британія та Євросоюз не раніше жовтня узгодять суму, яку британська сторона має заплатити після Brexit за своїми європейськими зобов’язаннями.

Про це заявив британський міністр з питань Brexit Девід Девіс, повідомляє Reuters.

ЄС хоче домовитися про те, як буде виплачуватися відповідна сума, перш ніж переговори перейдуть д питань майбутніх відносин Британії з блоком.

"Ми будемо говорити про це дуже ретельно, тому на цьому етапі ми не збираємося цього робити, до жовтня або листопада не буде жодних цифр", - сказав Девіс.

Девіс заявив, що будь-який перехідний період після Brexit має бути завершений до наступних британських національних виборів, які заплановані на травень 2022 року, але, ймовірно, триватиме близько двох років.

"Цей період має завершитися до виборів. Я б сказав, що, швидше за все, що він триватиме близько двох років, може трохи менше", - сказав Девіс.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що Британія готова заплатити ЄС 40 млрд євро за Brexit, якщо Брюссель погодиться обговорити торгову угоду в рамках угоди про майбутнє партнерство.

Нагадаємо, в документі Єврокомісії йдеться, що Британії доведеться розрахуватися за вихід зі складу Європейського союзу в євро, а не фунтах стерлінгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.