Підозрюваного у нападі в Дортмунді росіянина звинуватили у спробі вбивства

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:39

Німецькі прокурори висунули звинувачення у спробі вбивства чоловікові, який організував вибухи біля автобуса німецького футбольного клубу "Боруссія" у квітні цього року.

Про це повідомляє The Associated Press.

Прокуратура Дортмунда заявила, що подала у вівторок обвинувальний висновок у суд міста.

28-річний підозрюваний російський німець Сергій В. згідно з німецькими законами звинувачується у 28 спробах вбивства (відповідно до кількості людей, які були в автобусі), нанесенні тілесних ушкоджень та організації вибуху.

В результаті трьох вибухів, які пролунали коли команда вирушала на матч Ліги чемпіонів, легкі поранення отримали захисник "Борусії" Марк Бартра та поліцейський.

Нагадаємо, підозрюваний у нападі на автобус дортмундського футбольного клубу "Боруссія" росіянин заперечує свою провину, стверджуючи, що не скоював злочин.

Раніше у Німеччині затримали 28-річного чоловіка, який має громадянство ФРН та Росії, за підозрою у скоєнні нападу на гравців німецького футбольного клубу "Боруссія" в Дортмунді.

За даними слідства, він не є екстремістом, а діяв самостійно та суто з корисливих міркувань. Зокрема, він мав намір заробити на знеціненні акцій "Боруссії" внаслідок вибухів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.