Facebook створює другий центр по боротьбі з інтернет-ботами в Німеччині

Середа, 9 серпня 2017, 15:17

Керівництво соціальної мережі Facebook планує значно збільшити число співробітників в Німеччині, що займаються видаленням незаконних і образливих постів і коментарів, а також фейкової інформації.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У німецькому місті Ессені восени відкриється другий центр по боротьбі з інтернет-тролями, в якому будуть працювати 500 людей.

У першому такому центрі, що діє з 2015 року в Берліні, наразі розширюють штат співробітників. Їх кількість планують збільшити до 700.

"Ми усвідомлюємо свою відповідальність і будемо і далі докладати всіх зусиль в боротьбі з протизаконним контентом", - заявив директор Facebook з Центральної Європи Мартін Отт.

Таким чином керівництво соцмережі відповідає на зміну німецького законодавства. Відповідно до затвердженого в червні Бундестагом закону, інтернет-платформи повинні тепер швидше реагувати на появу провокаційних висловлювань і помилкової інформації та видаляти її.

При явному порушенні закону це має відбуватися протягом 24 годин, у проблемних випадках - протягом одного тижня. В іншому випадку компаніям загрожують грошові штрафи розміром до 5 мільйонів євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.