В МЗС РФ назвали "цькуванням" повідомлення ЗМІ про чорний дим над консульством

Субота, 2 вересня 2017, 11:09

В МЗС Росії назвали повідомлення ЗМІ про чорний дим над консульством РФ в Сан-Франциско "новим витком цькування".

Про це в Facebook повідомила офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова.

"Зараз в Сан-Франциско починається черговий цирк - новий виток цькування під назвою "А що це ви там робите?"... Тут же були підготовлені фоторепортажі про "надзвичайну ситуацію", і, як верх садизму, викликана пожежна служба", - написала Захарова.

"І тут же посипалися запитання американських журналістів про те, що за цівка диму піднімається над російським генконсульством. Відповідаю: проводяться заходи з консервації будівлі. У зв'язку з цим можуть закриватися вікна, опускатися штори, вимикатися світло, спускатися вода, замикатися двері, викидатися сміття, відмикатися опалювальні прилади, включатися системи життєзабезпечення і багато іншого", - заявила вона.

"Нестерпно соромно стежити за діями американського уряду і всієї цієї інформаційної кампанії. Пізніше все буде, як буває завжди у США: знайдуться ті, хто стояв за всією цією русофобською істерикою, буде визнано чергову помилку, можливо, ми почуємо скупі вибачення", - заявила Захарова.

Нагадаємо, чорний дим з'явився над будівлею генконсульства Росії в Сан-Франциско, за день до того, як російський уряд має звільнити об'єкт.

Як відомо, у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

У Державному департаменті США пояснили, цей крок зроблено у відповідь на вимогу Кремля скоротити американський дипломатичний персонал у Росії.

Згодом Генконсульство Росії в Сан-Франциско оголосило про припинення прийому відвідувачів з 1 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: