Німецькі консерватори 8 жовтня обговорять політичний курс для коаліції

Четвер, 28 вересня 2017, 17:27

У Німеччині лідери Християнсько-демократичного союзу та баварського Християнсько-соціального союзу зустрінуться 8 жовтня, щоб обговорити майбутню коаліцію з іншими партіями після недільних виборів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед консерваторів.

Джерела повідомили, що на зустрічі блок ХДС/ХСС планує узгодити спільні позиції, перш ніж відбудуться будь-які пробні переговори з Вільною демократичною партією та "зеленими".

Повідомляється, що баварський Християнсько-соціальний союз засвідчив, що прагне зосередити зусилля на питаннях безпеки та стримуванні міграції, щоб послабити прихильність виборців до ультраправої "Альтернативи для Німеччини".

Агентство відзначає, що це може ускладнити для Меркель створення вже "незручної" тристоронньої коаліції між її консерваторами, вільними демократами, що націлені на захист бізнесу, та захисниками навколишнього середовища "Зеленими".

Раніше повідомлялося, що партія "Вільні демократи" (FDP) приєднається до коаліції з блоком Ангели Меркель, якщо відбудеться зміна напрямку державної політики.

Нагадаємо, консервативний блок ХДС/ХСС має визначитися із партнерами по коаліції після відмови від співпраці соціал-демократів. Найбільш ймовірним варіантом зараз є партнерство з FDP та "зеленими".

Але FDP та "зелені" не погоджуються з низки питань від енергетики до податків та міграції, що ускладнює формування так званої коаліції "Ямайка" – за назвою кольорів партій: чорний, жовтий та зелений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: