ЄС вперше проведе навчання з перевірки механізмів реагування на гібридні загрози

Четвер, 28 вересня 2017, 17:53

Європейський Союз розпочав 28 вересня перші тестові навчання із перевірки інструментів та механізмів подолання кризових ситуації, пов'язаних із кібер та гібридними загрозами.

Про це повідомляється на сайті Європейської зовнішньополітичної служби.

"Паралельне та скоординоване навчання - PACE17 - відбудеться за сценарієм гібридної загрози, що зачіпає ЄС та її держави-члени. Протягом одного тижня, до 4 жовтня, буде перевірено готовність до таких проблем безпеки", - йдеться у повідомленні.

Європейська зовнішньополітична служба зазначає, що мета таких навчань полягає в підвищенні готовності та оцінці ефективності інструментів та механізмів ЄС у випадку можливих нападів, а також, відповідно, з метою вдосконалення цих механізмів там, де це необхідно.

Повідомляється також, що з 4 до 11 жовтня 2017 року НАТО проведе окреме антикризове навчання CMX17.

"Навчання НАТО CMX17 та PACE17 будуть проводитися як самостійні, але паралельно та скоординовано, щоб забезпечити координацію між персоналом ЄС та НАТО", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку вересня цього року у фінській столиці Гельсінкі відкрили Європейський центр з протидії гібридним загрозам, створений 12 країнами ЄС і НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.