Уряд Каталонії обіцяє мирний референдум про незалежність

Четвер, 28 вересня 2017, 20:19

Уряд Каталонії заявив, що спробує забезпечити мирне проведення референдуму про незалежність від Іспанії, попри суворі заходи національного уряду Іспанії.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на слова міністра внутрішніх справ Каталонії.

Міністр Хоакін Форн заявив у четвер, що уряд Каталонії зобов'язаний розпочати голосування в неділю у регіоні на північному сході Іспанії, де проживає 7,5 мільйонів людей, хоча центральний уряд у Мадриді говорить про те, що голосування є незаконним.

"Позиція уряду (Каталонії - Ред.) дуже чітка: люди зможуть проголосувати", - заявив Форн журналістам у Барселоні, головному місті Каталонії.

Повідомляється, що Форн зустрівся з представниками регіональних сил безпеки, щоб усунути напругу напередодні голосування.

Як повідомлялося, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що ЄС ігнорує конфлікт його регіону з центральним урядом у Мадридічерез референдум про незалежність.

Нагадаємо, іспанська влада взяла під контроль всю правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

Іспанія також взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Іспанський уряд заявив, що регіональна поліція візьме під контроль всі кабінки для голосування перед каталонським референдумом щодо незалежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.