Трамп доручив Тіллерсону виконання санкцій, введених через агресію РФ в Україні

Субота, 30 вересня 2017, 10:08

Президент США Дональд Трамп підписав документ про розподіл функцій та повноважень між держсекретарем, главою Мінфіну та керівником національної розвідки США щодо виконання санкцій, запроваджених через агресію РФ в Україні.

Про це йдеться в опублікованому на сайті Білого дому меморандумі.

Згідно із документом, Трамп делегував певні функції та повноваження для виконання Закону про протидію супротивникам Америки через Закон про санкції 2017 року, Закону про підтримку свободи України від 2014 року та Закону про підтримку суверенітету, цілісності, демократії і економічної стабільності України від 2014 року.

У меморандумі відзначається, що Тіллерсон також контролюватиме виконання санкцій США проти КНДР.

Виконувати свої функції Тіллерсон буде у погодженні з міністром фінансів США Стівеном Мнучіном та керівником національної розвідки США Деном Коутсом.

Нагадаємо, на початку серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії, Північної Кореї та Ірану. 

Законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції" підтримали обидві палати Конгресу США. У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Детальніше про ухвалений Конгресом санкційний законопроект читайте у матеріалі на сайті ЄвроПравди: "Сенат підтвердив новий пакет санкцій: що саме чекає на Росію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.