У Німеччині затримали шантажиста, який погрожував отруїти їжу у супермаркетах

Субота, 30 вересня 2017, 13:43

Німецька поліція затримала поблизу міста Тюбінгена  підозрюваного в організації злочинної схеми з вимагання від супермаркетів грошей. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними слідства, невідомий відправив керівництву провідних німецьких торговельних мереж, включаючи Aldi, Lidl, Edeka, Rewe, Rossman і DM, електронні листи з вимогою викупу.

Як стверджують німецькі ЗМІ, йшлося про десять мільйонів євро. Аналогічні листи зловмисник також відправив у групи із захисту прав споживачів і навіть в німецьку поліцію. У разі, якщо його вимоги не будуть виконані, злочинець погрожував отруїти продукти харчування в німецьких супермаркетах.

У четвер, 28 вересня, стало відомо, що правоохоронні органи федеральної землі Баден-Вюртемберг ведуть розшук вимагача, який отруїв дитяче харчування в супермаркеті у Фрідріхсгафені.

В магазині було виявлено баночки з дитячим харчуванням, у які був підмішаний етиленгліколь. Якщо ця токсична рідина потрапить в організм людини, вона може призвести до незворотних змін і навіть до смерті.

Завдяки фотороботу, який був поширений поліцією, ймовірного злочинця вдалося затримати. Після його допиту поліція повідомила, що затриманий є підозрюваним у скоєнні злочину.

Очікується, що в суботу, 30 вересня, суд санкціонує його арешт.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині невідомий чоловік вимагає мільйони євро, погрожуючи отруїти їжу у супермаркетах по всій Німеччині та в інших країнах ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.