Ердоган: Туреччина не відмовляється від наміру членства в ЄС

Середа, 6 вересня 2017, 15:41

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не відмовилася від своїх стратегічних цілей щодо членства в ЄС.

Про це Ердоган заявив у своєму виступі перед членами керівної Партії справедливості та розвитку, повідомляє Daily Sabah.

За словами турецького президента, країни ЄС змушують Туреччину припинити процес вступу, замість того, щоб оголосити їхні істинні наміри, які він назвав "аморальною" позицією.

"Ми хочемо, щоб європейські інституції та європейські країни були реалістичними та щирими у своїй політиці щодо Туреччини. Вони кажуть, що вони проти членства Туреччини і що вони піднімуть це питання після виборів та спробують запобігти цьому. Зараз у ЄС з'являються голоси, які кажуть: "Рішення приймає весь Союз, а не Німеччина, тому це рішення буде прийнято всіма". Тому вітаю, прийміть це рішення якомога швидше", - сказав Ердоган.

"Саме ЄС має або прокласти шлях для повного членства (Туреччини. - Ред.) та виконати свої зобов'язання щодо запобігання нелегальній міграції, або завершити весь процес", - додав він.

Раніше повідомлялося, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель хоче обговорити призупинення або повну зупинку переговорів про членство Туреччини в ЄС на саміті глав Євросоюзу у жовтні.

Натомість високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні підтвердила, що переговори з Туреччиною про її членство у Євросоюзі продовжаться.

У Туреччині заявили, що дискусії німецьких політиків про завершення переговорів з Туреччиною є атакою на основні цінності ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.