Китай "обіцяє" підтримати нові заходи проти КНДР, експерти не вірять

Четвер, 7 вересня 2017, 18:31

Китай заявляє, що підтримує подальші заходи проти Північної Кореї, хоча китайські аналітики сумніваються в тому, що Пекін підтримає нові жорсткіші санкції, запропоновані Сполученими Штатами.

Про це повідомляє The Telegraph.

Раніше повідомлялося, що США хочуть введення ембарго на нафту, заборону на торгівлю текстильними товарами та заморожування активів лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Такі санкції можуть бути найжорсткішими заходами, спрямованими проти Пхеньяну.

"Враховуючи новий розвиток подій на Корейському півострові, Китай погоджується, що Рада Безпеки ООН має відреагувати, вживши необхідних заходів", - сказав міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

"Проте, ембарго на нафту, ймовірно, стане головним джерелом суперечок між Пекіном та Вашингтоном, з огляду на те, що Китай постачає майже всю нафту в Північній Кореї через старі труби, що проходять через кордон між двома країнами", - зазначає The Telegraph.

Лю Нін, китайський експерт з питань північно-східної Азії, який працює у Пекіні, зазначив, що президент Китаю у телефонній розмові з президентом США сказав, що криза повинна бути вирішена шляхом "діалогу та консультацій".

"Це сигнал про те, що політика Китаю щодо Північної Кореї протягом останніх десяти років не змінилася", - сказав він. "І не буде суттєвих змін у політиці Китаю щодо Північної Кореї. Я не думаю, що Китай збирається виконувати накази США щодо Північної Кореї", - додав він.

Нагадаємо, 3 вересня Північна Корея заявила про випробування водневої бомби, яку можна встановити на балістичну ракету.

Трамп пригрозив припинити торгівлю з торговими партнерами Північної Кореї  через підтримку КНДР.

Як відомо, найактивніше КНДР торгує з Китаєм, який вже розкритикував погрозу Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.