Клімкін сподівається, що Угорщина почула аргументи України щодо освітнього закону

Четвер, 12 жовтня 2017, 18:46

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що в Будапешті почули аргументи України щодо освітнього закону.

Про це глава МЗС України заявив на спільній прес-конференції з угорським міністром закордонних справ Петером Сіярто, повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

"У нас відбулась з Петером Сіярто відверта розмова на основі аргументів, а не інтерпретацій, на основі фактів, а не міфології. Закон про освіту не спрямований проти жодної меншини. Кожен співвітчизник має, крім рідної, засвоїти і державну мову. Щоб додатково зняти занепокоєння угорських колег, ми передали закон на експертизу до Венеціанської комісії", - цитує речниця МЗС слова Клімкіна заявив Клімкіна.

"Ми відкриті до конструктивного діалогу. Сподіваюсь, наші аргументи були почуті. Будемо вести дискусію про імплементацію закону", - заявив Клімкін.

Зазначимо, що сьогодні, 12 жовтня, міністр зовнішніх справ України перебуває з візитом в Угорщині.

В інтерв'ю угорському телебаченню щодо освітнього закону міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін нагосив, що Україна не має наміру асимілювати, позбавити ідентичності чи мови угорську меншину.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сіярто під час візиту в Ужгород заявив, що наступному засіданні Ради ЄС Угорщина ініціює перегляд Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через закон про освіту.

Глава МЗС України Павло Клімкін у відповідь заявив, що Київ розглядає перегляд Угоди про асоціацію лише у контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.