Іракські сили повністю взяли під контроль провінцію Кіркук після сутичок з курдами

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 18:36

Іракські сили взяли під свій контроль останній район у багатій нафтою провінції Кіркук після тригодинної битви із курдськими загонами "Пешмерга".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело у службі безпеки Іраку.

Район Альтун Купрі або Перде курдською мовою знаходиться на дорозі між містом Кіркук, який іракські сили захопили 16 жовтня, та Ербілем, столицею напівавтономного регіону Курдистану на півночі Іраку, який проголосував на референдумі 25 вересня за незалежність.

Речник іракських військових повідомив, що сили, що складаються з підрозділів іракської контртерористичної служби, федеральної поліції та груп під назвою "Популярна мобілізація", які мають підтримку Ірану, розпочали просування в район Альтун Купрі вранці 20 жовтня.

За даними джерел, курдські загони "Пешмерга" відступили з міста, яке розташовано на річці Заб, після сутичок з іракськими силами.

Повідомляється, що жодна зі сторін не надала інформації про жертви в боях.

Раніше повідомлялося, що на північ від міста Кіркук тривають запеклі сутички між курдськими та іракськими військами, через кілька днів після того, як іракська армія взяла під контроль суперечливі райони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: