Потік мігрантів в Італію зменшився на 30% з початку року

Вівторок, 31 жовтня 2017, 15:41

Кількість мігрантів, які прибули до Італії з початку року, зменшилась на 30,13% у порівнянні з тим же періодом у 2016 році.

Про це йдеться в даних Міністерства внутрішніх справ Італії, повідомляє The Local.

Міністерство повідомило, що у період з січня по жовтень 2017 року в Італію прибуло 111 397 мігрантів, у порівнянні з 159 427 мігрантами за цей же період минулого року.

У жовтні було зафіксовано зменшення прибуття мігрантів на 78 відсотків. Окрім того, з січня цього року зафіксовано зменшення потоку мігрантів з Лівії, яка є ключовим місцем відправлення для мігрантів, на 93%.

Цифри значно скоротилися з літа, коли Італія змусила НУО, які займаються порятунком мігрантів у Середземному морі, погодитися з новим кодексом поведінки.

Також лівійська берегова охорона, підготовлена Італією, почала забороняти човнам залишати Триполі.

Загалом, понад 600 000 мігрантів з Африки, Азії та Близького Сходу прибули до Італії з 2014 року, багато з них прибули морем із Лівії.

Нагадаємо, Італія розробила нові правила поведінки для благодійних організацій, що рятують мігрантів та біженців у Середземному морі.

Зазначимо, що одне з питань, яке викликає занепокоєність у НУО - це зобов'язання приймати поліцейських на борту своїх суден. Організації стверджують, що це порушення гуманітарного принципу нейтралітету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.