Польща і Швеція: ЄС має бути відкритим до членства країн, які справді цього прагнуть

Вівторок, 14 листопада 2017, 14:05

Європейський Союз повинен тримати двері відчиненими для потенційного членства у блоці тих країн, які проведуть справжні трансформації.

Про це ідеться у спільному матеріалі міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського та його шведської колеги Маргот Вальстрьом, опублікованому виданням EUobserver.

Публікація під назвою "Східне партнерство ЄС потребує відродження" присвячена майбутньому саміту СхП, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Міністри нагадують, що Східне партнерство було ініційоване Польщею та Швецією вісім років тому та позначило собою поглиблення співпраці ЄС з шістьма найближчими сусідами.

Утім, незважаючи на минулі успіхи, Східне партнерство потребує відродження та повинне бути більш орієнтованим на потреби людей, переконані Ващиковський та Вальстрьом.

Дипломати наголошують на взаємній відповідальності країн-партнерів за виконання своїх цілей та пріоритетів і підкреслюють – ті, хто заявляють про більш високі амбіції, повинні виконувати реформи, які вони зобов’язались провести.

"Польща і Швеція, як і раніше, прихильні до Східного партнерства. І, як завжди підкреслювали Швеція та Польща, двері повинні залишатися відчиненими для можливого членства тих країн, які справді проведуть зміни", - наголошують дипломати.

 "Ми беремо на себе відповідальність за ці відносини і переконані в тому, що зміцнення відносин між ЄС і його східними партнерами призведе до покращення життя людей в наших країнах", - резюмують Ващиковський та Вальстрьом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: