У Меркель дали партіям три тижні для виходу з політичної кризи

Вівторок, 21 листопада 2017, 11:46

Глава відомства федеральної канцлерки Німеччини Петер Альтмаєр заявив, що у політичних партій є  три тижні, аби визначити, чи зможуть вони сформувати стабільний уряд і витягнути Німеччину з політичного глухого кута.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні протягом наступних трьох тижнів досягнути ситуації, за якої існуватиме чіткість щодо того, чи може стати стабільним урядом на підставі результатів виборів", - сказав Альтмаєр у ефірі телеканалу ZDF.

За його словами, консерватори Меркель, які здобули перемогу на парламентських виборах, отримали мандат на управління, тому сторони, що беруть участь у коаліційних переговорах, повинні взяти на себе відповідальність і зібратися, щоб сформувати уряд.

Цього тижня президент Німеччини, який напередодні закликав коаліціантів продовжити переговори, зустрінеться з лідерами ключових партій, зокрема, із "Зеленими" та "Вільними демократами" у вівторок.

Нагадаємо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів до Великодня.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель віддає перевагу повторним виборам перед формуванням уряду меншості.

Детальніше читайте на сайті "Європравди": "Два поганих варіанти: що чекає на Німеччину після краху коаліційних переговорів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.