Українське питання в декларації СхП може бути вирішено лише на найвищому рівні - ЗМІ

Середа, 22 листопада 2017, 13:14

Розбіжності, які ще залишаються між Україною та Європейським Союзом щодо заключної декларації саміту Східного партнерства, що пройде 24 листопада в Брюсселі, можуть бути вирішені тільки на найвищому рівні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на декілька джерел в європейських дипломатичних колах.

Всі вони стверджують, що заключна декларація вже "більш-менш готова".

"Є дві речі, стосовно яких ще не досягнуто домовленостей, але це трапляється кожного разу – це мова між Азербайджаном та Вірменією стосовно Нагірного Карабаху, і друге - це Україна, яка хоче більше", - сказав один із них.

При цьому він пояснив, що українське питання "має бути вирішено на найвищому рівні".

"Це не те, що ми можемо зробити в рамках Комітету постійних представників (COREPER)", - підкреслив співрозмовник агентства.

Інший дипломат говорить, що це питання може бути вирішено під час зустрічі президентів України Петра Порошенка з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, яка пройде напередодні саміту, 23 листопада о другій половині дня чи під час проведення саміту Східного партнерства Європейської народної партії, який пройде вечором цього ж дня.

При цьому вони зауважують, що в разі, якщо домовленості не будуть досягнуті, існує вірогідність, що Україна заключну декларацію не підпише.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.