В ЄНП рішуче засудили російську агресію стосовно сусідів

П'ятниця, 24 листопада 2017, 13:46

Саміт Європейської народної партії і представників Східного партнерства підтвердив підтримку територіальної цілісності країн СхП і засудив російську агресію стосовно сусідів.

Про це йдеться у заяві за результатами зустрічі.

"Європейська народна партія твердо підтримує територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, мирне врегулювання конфліктів та єдність дій країн-членів ЄС щодо Росії. У той же час ЄНП рішуче засуджує агресію Росії щодо своїх сусідів, кібер-війну, дезінформацію та інші види дестабілізації" - йдеться у заяві.

У ЄНП пообіцяли і надалі підтримувати підтримувати "наших партнерів та їх європейські прагнення" та підкреслили, що "європейська перспектива є рушійною силою для реформ та прихильності до спільних цінностей та принципів".

"Крім того, ЄНП буде продовжувати виступати за тіснішу співпрацю з країнами Східного партнерства в рамках моделі "СхП +", яка в кінцевому підсумку може призвести до їх приєднання до митного союзу, енергетичного союзу, єдиного ринку цифрових технологій, співпраці у сфері безпеки та оборони, або зменшення тарифів на роумінг" - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.