Волкер: мир на Донбасі залежить від Путіна, а він ще не прийняв рішення

Вівторок, 28 листопада 2017, 15:51

Мирне врегулювання конфлікту на Сході України залежить від президента РФ Володимира  Путіна, який, втім, ще не прийняв остаточного рішення з цього приводу.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час включення зі США в рамках участі  у VIIІ Національному експертному форумі "Україна: у прагненні до рівноваги", повідомляє "Укрінформ".

"Очевидно, що є російське командування силами у зоні конфлікту. Також є місцева влада, яку повністю підтримує Росія.

І хто приймає рішення - це саме президент Путін. Президент Путін, я думаю, що ще не прийняв остаточного рішення, що він хоче тут зробити. І  ми можемо досягти угоди, яка слугуватиме інтересам усіх - України, Росії  і також західного співтовариства, щоб почати виведення сил Росії, підтримку відновлення територіальної цілісності України і також побачити впровадження політичних кроків відповідно до Мінських угод",  - сказав він.

Волкер також вказав на те, що сепаратисти на Донбасі жодних ключових рішень не приймають, а тому говорити слід лише з Кремлем.

"Так звані сепаратисти, які представлені на зустрічах у Мінську, на переговорах, що відбуваються кожні два тижні, також можуть бути почуті. Але ті, хто приймає рішення - це насправді Росія. І ми  маємо про це пам’ятати", - зауважив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.