Німецький міністр проголосував за продовження дозволу на гліфосат без згоди уряду

Вівторок, 28 листопада 2017, 17:54

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель розкритикувала міністра сільського господарства Крістіана Шмідта за його одноосібне рішення голосувати на підтримку продовження дозволу на використання гербіциду гліфосату на наступні п'ять років.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це те, повторення чого не можна допустити. У роботі відповідального уряду це неможливо", - заявила Меркель.

Одноосібне рішення Шмідта, який є членом Християнсько-соціального союзу, не відповідало загальній позиції німецького уряду.

"Це не відповідає тим рекомендацям, які були підготовлені урядом", - прокоментувала канцлерка ФРН. 

На думку експертів, на тлі урядової кризи у ФРН це голосування може в подальшому вплинути на хід переговорів між ХДС/ХСС та СДПН щодо формування великої коаліції.

Зокрема, міністр охорони довкілля ФРН Барбара Гендрікс, яка входить до СДПН, повідомила, що неодноразово чітко заявляла Шмідту, що Німеччина не підтримує подальшого використання гліфосату. Тепер вона вимагає від Меркель звільнити Шмідта.

Нагадаємо, напередодні у ЄС відбулося голосування щодо продовження дозволу на використання гербіциду гліфосату. Після тривалих дискусій більшість країн-членів ЄС підтримали дозвіл використовувати гліфосат у сільсьскому господарстві. ЗМІ зазначають, що голос Німеччини на підтримку продовження дозволу гліфосату був вирішальним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.