РФ відкидає звіт ООН зі звинуваченням режиму Асада в хімічній атаці

Середа, 8 листопада 2017, 09:29

Росія відкидає звіт ООН щодо проведеного розслідування, у якому сирійський уряд звинувачено в смертельній хімічній атаці.

Про це повідомляє The Voice of America.

Росія назвала "міфічними та вигаданими" висновки звіту щодо спільного розслідування ООН та Організації із заборони хімічної зброї щодо смертельної хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхун.

Зазначимо, що згідно зі звітом, саме сирійський уряд здійснив атаку з використанням зарину, забороненої отруйної речовини нервово-паралітичної дії, в містечку, яке контролює сирійська опозиція, та внаслідок чого загинули близько 100 людей.

Дебати в Раді Безпеки ООН під час зустрічі щодо доповіді відобразили різкі розбіжності між Росією, найважливішим союзником Сирії та країнами Заходу, які підтримали опонентів Асада.

Це також викликає серйозні питання щодо того, чи буде відновлено мандат експертів, які опублікували дану доповідь, та чи буде хто-небудь у Сирії нести відповідальність за використання хімічної зброї, яка заборонена на міжнародному рівні.

Як відомо, Росія наклала вето у Раді Безпеки ООН щодо продовження мандату місії, яка розслідує використання хімічної зброї в Сирії. 

Мандат місії закінчуються в середині листопада цього року.

Нагадаємо, експерти ООН та Організації із заборони хімічної зброї вважають режим сирійського президента Башара Асада винним у хімічній атаці на місто Хан-Шейхун у квітні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.