Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про надання Україні кредиту на суму 120 млн євро

Середа, 8 листопада 2017, 12:37

Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про надання Україні кредиту в сумі 120 млн євро на проект "Вища освіта України".

Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

"120 млн єрво на ремонт будівель вишів! Законопроект №0160 про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком прийнято", - йдеться у повідомленні ВРУ у Twitter.

Як відомо, 19 грудня 2016 року було підписано фінансову Угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект "Вища освіта України") з метою сприяння залученню коштів для здійснення заходів з підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов’язаних з освітнім процесом.

У пояснювальній записці зазначено, що відповідно до фінансової угоди по залученню позики для реалізації проекту "Вища освіта України" Європейський інвестиційний банк надає кредит в сумі 120 млн євро.

Також буде залучено 10 млн євро гранту від фонду E5P.

З боку української сторони передбачається співфінансування проекту за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів – учасників проекту та/або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Зазначено, що у даний час проводяться переговори з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) щодо можливої участі в проекті та його співфінансування у сумі до 30 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: