На могилі Невідомого солдата в Польщі встановили таблички на честь тих, хто воював з УПА

фото
Четвер, 9 листопада 2017, 11:21

На могилі Невідомого солдата у Варшаві з'явилися таблиці зі вшануванням польських вояків, які загинули в боротьбі з УПА.

Про це повідомляє tvnwarszawa.tvn24.pl.

Нові пам'ятні дошки на могилі Невідомого солдата, що є місцем обов'язкового відвідування міжнародними делегаціями, були встановлені на прохання міністра національної оборони Польщі Антоні Мацеревича.

За словами речника Міністерства оборони Польщі Міхала Дворчика, пам'ятні таблиці розміщені за ініціативи міністра національної оборони Антоні Мацеревича та будуть відкриті найближчими днями.

Він повідомив, що пам'ятні дошки присвячені захисникам польських поселень на Волині та південно-східної Малопольщі.

Зокрема, вони стосуються солдатів, які захищали місцеву польську громаду від українських націоналістів з ОУН та УПА.

На табличках є дати та назви місць, де відбувалися бої між поляками та УПА й ОУН на Волині, у Малопольщі та Східній Люблінщині.

Фото tvnwarszawa.tvn24.pl 
 Фото tvnwarszawa.tvn24.pl 
Фото tvnwarszawa.tvn24.pl  

"На могилі Невідомого вояка у Варшаві (місце обов'язкового відвідування міжнародними делегаціями) з'явилася таблиця із вшануванням польських вояків, які загинули в боротьбі з УПА. Серед загиблих на теренах Польщі в боротьбі з українськими повстанцями найбільше було саме представників органів комуністичної безпеки.

Тож тепер у Польщі, на державному рівні, вшановуватимуться чекісти, зокрема ті, на руках яких - кров польських патріотів", - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир В'ятрович, директор Українського інституту національної пам'яті.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Як повідомляла раніше ЄвроПравда, глава МЗС Вітольд Ващиковський не радитиме президенту Анджею Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через "складну ситуацію" у відносинах з Україною.

Нещодавно Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.